Categorie archief: Uncategorized

Hoera voor een soepel nieuwjaar!

Een nieuw jaar en het is weer tijd voor een frisse start. Op zich kan natuurlijk elke dag tijd zijn voor een nieuwe start, maar veel mensen vinden januari de maand van de nieuwe start. En daarna het proberen vol te houden van goede voornemens.

Een veelgehoord goed voornemen is meer tijd voor jezelf in te ruimen. Los van meer bewegen, gezonder leven. Tijd nemen voor jezelf is soms moeilijk maar je hoort het goed: Ik kan je helpen.

Een mooie start van het nieuwe jaar is inplannen van massages voor jezelf! Het is jouw moment om lekker los te komen van de dagelijkse drukte.

Een massage ondersteunt het zelfgenezend vermogen en gezonder maken van je lichaam. Het zet je cellen in beweging om meer energie te verkrijgen en afvalstoffen af te voeren.

Geniet van de rust, een fijn muziekje en warme, geurende massageolie. Wees welkom in mijn massagepraktijk in Maarssen.

Het maakt je soepel. In je lichaam en in je geest. Gewoon inplannen! Je kunt het!

Wees welkom: 2021 het jaar van soepelheid en meer eigen tijd.

 

Covid 19 en verantwoord masseren

Ik maak alleen afspraken met mensen waarvan ik  met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM. Dit doe ik aan de hand van een (telefonische, app) triage / gezondheidscheck.

Mocht je na de gemaakte afspraak toch klachten (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)) krijgen dan verzoek ik je de afspraak, kosteloos, te annuleren. Daarnaast heb ik in de praktijk aanvullende maatregelen genomen ten aanzien van hygiëne.

 Wat vraag ik van jou?

 • Algemeen geldt: geen handen schudden, handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog en gebruik van papieren zakdoekjes.
 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd.
 • Kom alleen.
 • Bij binnenkomst desinfecteer je de handen.
 • Houd 1.5 meter afstand.
 • Probeer als het mogelijk is zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan te raken met de handen.
 • Twijfel je over je gezondheid op de dag van de afspraak? Neem dan voor de afspraak telefonisch contact  op om te overleggen of de afspraak door kan gaan.
 • Betaling vindt bij voorkeur plaats via een betaalverzoek (contactloos)
 • Geannuleerde afspraken vanwege gezondheidsoverwegingen breng ik niet in rekening.
 • Volg de instructies van de masseur (mij) altijd op.

Mijn voorzorgsmaatregelingen:

 • De masseur heeft geen ziekteverschijnselen.
 • Ik geef geen hand bij binnenkomst.
 • Ik was mijn handen voor en na de massage met zeep.
 • Na iedere cliënt reinigen en/of desinfecteer ik alle vervuilde oppervlakken en ruimtes waar je bent geweest.
 • Ik ventileer en/ of lucht de behandelkamer.
 • Ik plan meer tijd voor de afspraken om alle voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken.

Ik kijk er naar uit je weer te zien in mijn praktijk!

Blijf gezond!

Rust in hectische tijden

 

Ontspannen leven is niet iedereen gegeven. Een massage ondergaan kan je helpen te ontspannen. In tijden van stress en ongemak kan je lichaam signalen geven dat het zo langer niet gaat. Je voelt onrust, slaapt slecht, kan je niet goed meer concentreren. Neem dan eens de tijd voor een massage. Gun het jezelf.

Een massage is goed voor het lichaam en geest. Het geeft je rust en de verbeterde  doorbloeding geeft je lichaam kans om te herstellen.

Kom het eens ervaren bij mij  op de tafel. Gewoon lekker liggen, geen geklets en voel eens wat mijn handen kunnen. Volg ze met je gedachten, kom terug in het hier en nu.  De geurige massageolie en warmte brengen je ontspanning. Mijn handen brengen rust in jouw hectische leven.

Wees welkom!

Deep tissue massage; je vergeet me niet!

Het is een massage waarna je me niet snel vergeet….Deep Tissue Massage. Het is een heftige, diepe massage. Veel grepen voer ik uit met mijn onderarmen en duimen. Krachtige halen en streken om je lichaam wakker te schudden en alles weer op de juiste plek te voelen.  Het effect is weldadig en je voelt je herboren! Maar dat duurt wel een paar dagen.

De massage is intens en best gevoelig, vooral als je vast zit. En soms voel je dat pas als je dit eens laat onderzoeken door de masseur (mij). Vastzitten geeft niet altijd meteen klachten, maar uiteindelijk wel. Soms door een zeurend gevoel tussen de schouderbladen, op de schouder of onderin de rug.

DTM is een combinatie van wervelcorrectie, bindweefselmassage, diepe op de spier gerichte massage, triggerpointtherapie en ontspannende strijkingen.

Het is handig om jezelf af en toe los te laten masseren. En met deep tissue is dat een manier die je meteen op scherp zet en daarna ontspant.

Met vaak als gevolg een beetje spierpijn een tot twee dagen na de massage. Boek een DTM niet maar één keer. Maar gun jezelf dit minimaal drie keer achter elkaar. Liefst met een week er tussen. Dan voel je effect. Het geeft je lucht. Je voelt je lekkerder. Echt waar.

Zitten dodelijk…waarom toch een stoelmassage

Zitten. Het is bijna doodsoorzaak een, als je de media mag geloven.  Het is natuurlijk ook helemaal niet goed, de hele dag zitten. Bewegen is een must. Maar ja. Half Nederland heeft een zittend beroep.

Er zijn dingen die je zelf kunt doen om in beweging te blijven. Lekker wandelen tijdens de lunch, wat vaker heen en weer naar de kraan voor een glas water. Je installeert een trapsysteem onder je bureau zodat je tijdens je werk fietsbewegingen maakt. Het zijn zo maar wat handigheidjes.

Maar weet je wat pas echt goed is als tussendoortje tijdens een hele dag werken? Een stoelmassage!

Een massage ontvangen al zittend op een stoel is een heerlijk & gezond. Het is makkelijk. Je gaat zitten, de kleren blijven aan en genieten maar.

Jij bent even met je hoofd uit je werk. Je bloedsomloop krijgt een oppepper en je spieren worden even wakker geschud. Jij doet verder niks, de masseur is aan het werk. Je lichaam wordt hier blij van.

Twintig minuten later voel je je herboren. Je kunt je werk weer aan!

Neem contact met me op voor een passende offerte op jouw afdeling. Ik kom graag langs om jullie levens te redden!

stoelmassage

Pijn is fijn?

Wat mij betreft bestaat er een mythe dat pijn fijn is gedurende een massage. Een massage is niet per definitie goed uitgevoerd als je de hele tijd pijn ervaart. Pijn is natuurlijk een subjectief gegeven, maar het is gewoon een alarmsignaal van je lichaam.  En als het doel ontspannen is, dan is liggen in alarmfase niet echt relaxt.

Ik houd altijd in de gaten wat het effect is van mijn handelen. Natuurlijk door het aan je te vragen maar ook door het oppakken van signalen die je lichaam mij geeft (verkramping, zweten, kippenvel).

Er is een verschil tussen stevig masseren en pijnlijk masseren.  Bij Inkt & Olie wil ik je geen pijn doen. Af en toe een pijnprikkel om je systeem even aan te zetten kan geen kwaad en is ook goed. Het gaat om de balans. En die is wat mijn betreft goed als je het grootste deel van de massage ervaart als ontspannen, en dus pijnloos.

Ook een sportmassage is niet per definitie een massage die pijn moet doen. Het is wel steviger, dieper , intenser misschien maar ook hier gaat het om vinden van de juiste balans. En die vind ik, samen met jou!

 

 

 

Massagetherapie iets voor jou?

Als je op zoek bent naar een massagetherapeut, lees dan even verder.

Een massagetherapeut kan je helpen bij lichamelijke klachten. Klachten over bijvoorbeeld vermoeide, stijve spieren, soms met uitstraling naar andere delen van je lichaam. Dingen die niet binnen een week weer over zijn.
Ik kan je helpen de voorwaarden zo optimaal mogelijk maken voor je lichaam om zichzelf te herstellen. En zo van je klachten af te komen. Daarvoor zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

Ik doe dat door een uitgebreid gesprek met je aan te gaan om mee te beginnen. Daarna ga ik je behandelen. De behandeling bestaat uit een combinatie van diverse massagetechnieken afgestemd op jouw unieke lichaam. Met als doel dat je weer opgelucht en soepeler verder kunt.

Neem gerust contact met me op om te bespreken of ik iets voor jou kan betekenen. dd.alders@gmail.com

Energie

Het is nu al ruim zes jaar geleden dat ik masseren heb ontdekt. Van het starten van een opleiding tot sportmasseur en alles een beetje integreren in mijn toenmalige loopbaan….tot het starten van een eigen bedrijf. En mijn eigen geld verdienen met het geven van massages.

Het is echt een ontwikkeling die me een hoop heeft gebracht. Mooie contacten, prachtige verhalen. Ruimte in mijn hoofd, ruimte voor meer. Ik had nooit gedacht dat iets bijleren me zo zou raken.

Ja, het kan! Werk doen waar je vooral energie van krijgt. Wat een ontdekking!

Bindweefselmassage

Wat een ontdekking. Bindweefselmassage. Wat een weldadig gevoel geeft dat! Het is een massagevorm die wat bruut en hardhandig aandoet maar dat uiteindelijk niet is. Het is even werken soms, maar is een heerlijke manier om letterlijk beter in je vel te zitten.

Het bindweefsel dat onder je huid zit, kan wat verkleven of vast gaan zitten, bijvoorbeeld rondom je wervelkolom. Daar merk je ogenschijnlijk niks van. Maar kan wel een gevolg zijn van bijvoorbeeld een langdurige blessure elders in je lijf. Maar als de vastzittende stukken lekker los worden gemasseerd door diverse technieken, dan gaat er een wereld voor je open.

Hoewel je de dag na een intensieve bindweefselmassage misschien een wat beurs gevoel hebt, het geeft ook ‘lucht’. De huid, spieren en organen worden beter voorzien van voedingsstoffen en je voelt je echt fijner!

Ik integreer de bindweefselmassage in de massages die ik geef als ik denk dat het nodig is. Een paar minuten kan al veel doen. Je voelt gewoon de doorbloeding toenemen. En dat doet goed.

Bindweefselmassage is ook toepasbaar in het gelaat, maar dat laat ik aan schoonheidsspecialistes over. Bij Inkt & Olie kun je terecht voor bindweefselmassage op de rug, armen en benen.

 

Contact met je lijf

Even tijd voor jezelf. In contact komen met jezelf. Dat gebeurt als je een massage ondergaat. Heerlijk ontspannen en weldadig voor je geest.

Het mooie van een massage ontvangen is dat je de tijd neemt om te voelen op welke plekken je lichaam onder spanning staat. Een oorzaak kan zijn door je werkhouding, door spanningen die je hebt in je leven, door een bepaalde aandoening. Door massage word je bewuster van je lichaam en hopelijk kom je tot inzicht dat je er wat aan kunt doen om beter in je vel te zitten. Dat kan door op je houding te letten, of door over dingen te praten met iemand. Maar dus ook door beter voor jezelf te (laten) zorgen door een massage te ondergaan.

Laat mijn handen je energieniveau weer opkrikken en je bloedcirculatie optimaliseren.

Kom eens langs om uit te proberen of het voor jou ook zo werkt!

P1070348