Drie smaken: Sport, Ontspanning & Therapie

Sportmassage

Een sportmassage op een gezond lichaam is weldadig  na een intensieve training. De handgrepen  zorgen voor het ontspannen van vermoeide lichaamsdelen. Hierdoor verbetert de conditie van je spieren en kun je spierpijn verminderen. De huid, het weefsel en de spieren worden behandeld in de sportmassage. Door strijkingen, kneden en kloppen wordt het lichaam verzorgd.

Als je bijna opgeknapt bent van een sportblessure is een sportmassage ook een welkome manier om je spieren sneller te helpen herstellen.

Het is ook mogelijk een opwekkende sportmassage te ondergaan voorafgaand aan een sportieve prestatie. Hierbij worden spieren wakker geschud, waardoor je spieren lekker warm zijn voordat je gaat sporten. Dit is een aanvulling op de warming-up, dus geen vervanging!

De reactie op een sportmassage is per persoon verschillend omdat het afhankelijk is van zowel de lichamelijke als de geestelijke conditie. Daarom is het zaak een massage altijd aan te passen aan jouw behoefte.

Het doel is de doorbloeding te stimuleren en te zorgen dat voedingsstoffen beter bij je spieren kunnen komen en afvalstoffen sneller worden afgevoerd waardoor je minder verzuring van je spieren voelt. Het helpt blessures voorkomen.

Bij Inkt & Olie kun je terecht voor een lekkere sportmassage. Een half uur voor 28,50 euro is geschikt als je een specifiek onderdeel (bijvoorbeeld je armen of benen) wilt laten behandelen.

Een uur kost je 50 euro, dan kunnen meerdere delen van je lichaam worden aangepakt.

Ontspanningsmassage

Deze massage wordt ook per persoon aangepast aan de behoefte. Ontspannen gaat makkelijker met lange strijkingen en rustige bewegingen. Desgewenst zet ik een muziekje aan. Deze massage heeft als doel je lichaam en geest als geheel te laten ontspannen.

Door de aanrakingen wordt je doorbloeding gestimuleerd en worden voedingstoffen makkelijker aangevoerd en afvalstoffen afgevoerd. Je zit na afloop van een ontspanningsmassage beter in je vel. Daardoor voel je je beter.

Deze massage kan ik op diverse niveaus uitvoeren. Mild en vol, maar ook stevig.

Ik kan hierbij ook voeten, je hoofdhuid en of je gezicht masseren.

Ook hier geldt: 30 minuten is 27,50 euro. En 60 minuten 45 euro. Een ontspanningsmassage van 90 min is ook mogelijk: 70 euro.

Massagetherapie

Soms loop je al langer met een bepaalde klacht, zoals vermoeide spieren of pijnlijke uitstraling. Middels massagetherapie kan ik misschien wat voor je betekenen. Met een aantal behandelingen kunnen klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Denk eens aan mij als je last hebt van de pols, elleboog, rug (laag en hoog), nek, heup, knie, kuit, enkel. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan er wat mee. Ik help je huid soepeler te maken, je spieren te laten ontspannen en je gewrichten mobiliseren. Op verschillende niveaus gaan we samen aan de slag met jouw lichaam. Zo creëren we gunstiger omstandigheden om weer zorgeloos van het leven te genieten.

Deze behandeling wordt voorafgegaan aan een uitgebreide intake om te kunnen bepalen wat er nodig is. Een reeks behandelingen is logisch, één behandeling is onvoldoende om blijvend resultaat te boeken.

Als je nu nog geen keus durft te maken welke massage je wilt ervaren; geen probleem. We bespreken van te voren even wat op dat moment het beste bij je past!