Pijn is fijn?

Wat mij betreft bestaat er een mythe dat pijn fijn is gedurende een massage. Een massage is niet per definitie goed uitgevoerd als je de hele tijd pijn ervaart. Pijn is natuurlijk een subjectief gegeven, maar het is gewoon een alarmsignaal van je lichaam.  En als het doel ontspannen is, dan is liggen in alarmfase niet echt relaxt.

Ik houd altijd in de gaten wat het effect is van mijn handelen. Natuurlijk door het aan je te vragen maar ook door het oppakken van signalen die je lichaam mij geeft (verkramping, zweten, kippenvel).

Er is een verschil tussen stevig masseren en pijnlijk masseren.  Bij Inkt & Olie wil ik je geen pijn doen. Af en toe een pijnprikkel om je systeem even aan te zetten kan geen kwaad en is ook goed. Het gaat om de balans. En die is wat mijn betreft goed als je het grootste deel van de massage ervaart als ontspannen, en dus pijnloos.

Ook een sportmassage is niet per definitie een massage die pijn moet doen. Het is wel steviger, dieper , intenser misschien maar ook hier gaat het om vinden van de juiste balans. En die vind ik, samen met jou!